Корабът за полагане на тръби Академик Черский вече е в Германия,

...
Корабът за полагане на тръби Академик Черский вече е в Германия,
Коментари Харесай

Корабът за завършване на Северен поток-2 пристигна в Германия

Корабът за полагане на тръби " Академик Черский "  вече е в Германия, проличава от портала за следене на местонахождението на плавателни съдове Vesselfinder.

Корабът на " Газпром ", който би трябвало да дострои тръбопровода " Северен поток-2 ", преди дни бе в Калининград, а оттова се насочи към германското балтийско крайбрежие и в този момент е в акваторията на немското пристанище Мукран, където е логистичният терминал за стротелството на газопровода. 

В началото на декември 2019 година Съединени американски щати одобриха бюджета си за защита, в който са предвидени наказания против компаниите, участващи в реализацията на " Северен поток-2 "   (а също и на " Турски поток " ). Швейцарската Allseas, която поставяше тръбите на морското дъно, на процедура незабавно спря работа. През декември министърът на енергетиката на Русия Александър Новак съобщи, че потреблението на " Академик Черский " е един от разновидностите за дотъкмяване на газопровода, само че ще му би трябвало в допълнение време за подготовка. 

 

ПРОЕКТЪТ

" Северен поток-2 " е планиран да бъде с две тръби на дъното на Балтийско море - от крайбрежията на Русия до немските. По него се плануват доставки на газ от Русия до Германия, като тръбата минава през териториите или изключителните стопански зони на Финландия, Швеция и Дания.

Против него се оповестиха Украйна, Полша, Латвия и Литва. Строителството на тръбата е подложено на критика и от Съединени американски щати. В поддръжка на газопровода са Германия и Австрия, а също по този начин и Норвегия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР